Tvåsiffrigt när Sävsjö mötte Östra!

En solig och kall lördagförmiddag rullade Sävsjö bilarna mot Jönköping för match mot tabelljumbon Östra. I förra mötet vann Sävsjö med 11-0 och i dagens match skulle siffrorna bli liknande. Innan matchen hade coach Mats ett litet tal om att Sävsjö tjejerna inte fick ställa in skorna och tro att man kunde slå Östra lätt utan att ge dem en match. Allt kan hända och man måste ha samma skärpa inför varje match även om laget man möter ligger med i toppstriden eller i botten! Även en liten påminnelse till alla spelare att inte försöka sig på några solonummer hit och dit, utan LAGSPEL är det vinnande konceptet inför denna matchen!

I första perioden rullar Sävsjö bollen fint och man använder hela laget att spela bollen genom. Snygga spelkombinationer kan testas och man försöker mest att hålla bollen inom laget. Lite sjukdomar i Sävsjö gjorde att man började på tre hela formationer, men fick snabbt gå ner och spela med två centrar, så inga intakta femmor men man gjorde det bästa av situationen. Sävsjö tar snabbt ledningen, efter bara 30 sekunder kan man skjuta in den första bollen i mål och efter 2 minuter kommer även 2-0. Sedan slarvar man lite i ett uppspel och man ger bort bollen till en Östra spelare som står perfekt placerad och kan skjuta in reduceringsbollen. Men ingen hänger läpp för det utan fortsätter att trumma på och två mål till lyckas Sävsjö göra innan perioden är slut!

I andra perioden rullar man bollen fint och Sävsjö skjuter och skjuter och försöker komma till avslut, men Östras målvakt håller liv i matchen genom många räddningar. Sävsjö gör dock sitt första mål redan efter 20 sekunder, men sen går det lite segare med målen. Efter halva perioden lyckas man skjuta in 6-1 och när det är 1 sekund kvar så gör Sävsjö 7-1.

I tredje perioden känner alla spelare och coacher att matchen är avgjord och Sävsjö satte upp som mål att göra minst 10 mål och fortsätta att rulla bollen inom laget och inte släppa in något mer skit mål bakåt! Man lyckas uppfylla alla dessa mål och när klockan tjuter och matchen är slut står det 1-12 på tavlan och Sävsjö vann även denna gång med 11 bollar över Östra som kämpade tappert och gav aldrig upp!