Div. 2 damerna säkrade kvalplats till div. 1!

Efter vinst med 0-5 mot Öjaby i damernas div.2 serie så säkrade Sävsjö tjejerna kvalplatsen till div. 1! Man kan fortfarande vinna serien om Vöikers tappar poäng i sina resterande matcher, men Sävsjö förbereder sig ändå för kvalspel! Sävsjö spelade med tre hela formationer. Frida Thalin spelade inte pga sjukdom, istället hoppade Agnes Bjerhag in på en center possition och spelade från start!

I första perioden spelade lagen jämnt och Sävsjö hade svårt att komma upp i tempo och föll gärna in i Öjabys hawaii-spel. Men 07.59 trampar #10 Josefin Gustafsson in från högerkanten och stänker upp den lille vite i målvaktens vänstra kryss! 0-1 till Sävsjö! Jubel jubel! Efter det händer inte mycket mer i  den första perioden. Sävsjö rullar bollen bra men kommer inte till avslut och målen uteblir.

I andra perioden spelar sävsjö bättre innebandy och man rullar bollen fint i formationerna! & redan efter 0.19 står inhopparen och kämpen #5 Agnes Bjerhag på rätt ställe och skjuter bollen upp i krysset på Öjabymålet! 0-2 till Sävsjö! Öjaby drabbas senare av en utvisning, men Sävsjö lyckas inte göra något mål. 12.23 står #4 Hanna Thalin perfekt placerad framför Öjabys målvakt och får bollen och kan snyggt skjuta in 0-3 målet! Sävsjö drabbas av två utvisningar under denna perioden då man slår med klubborna som yxor, men boxplay är Sävsjö tjejerna bra på och Öjaby kommer inte intill och man lyckas hålla tätt på båda!

I tredje perioden rullar Sävsjö på bra och 03.07 skjuter #12 Anna Oliason in bollen vackert i Öjabymålets högra hörn! 0-4 till Sävsjö! Klockan tickar på och sävsjö skjuter och skjuter. 17.25 blir #20 Sabina Magnusson snyggt framspelad genom ett vackert utkast från målvakt och hon kan lägga in 0-5 målet och matchen är nu punkterad! Öjaby drabbas av en utvisning i slutminterna men Sävsjö lyckas inte göra något mål, men vinner matchen med 0-5 och Sävsjö håller nollan! Mycket tack vare matchens lirare #69 Madde Persson som gjorde en kanon match!

Kvalspelet är nu alltså säkrat och man får ladda batterierna ordentligt nu! Hoppas att så många som möjligt kommer att följa oss i kvalet upp till en högre division! :D