Skip to main content

Vinst för damerna mot Ljungby!

Ett stabilt Sävsjö tog hem 3 goa poäng idag hemma mot Ljungby! Sävsjötjejerna gjorde precis det man behövde göra för att hänga med i toppen, vinna! 7-3 slutade matchen!

I första perioden spelar Sävsjö slö och okoncentrerad innebandy. Inte mycket går Sävsjös väg och man försöker att komma in i matchen. 11.47 blir #8 Stina Andersson snyggt framspelad och kan enkelt lägga in bollen bakom Ljungbys målvakt, 1-0 till Sävsjö. Men ledningen blir inte långvarig då Ljungby lyckas få in bollen mellan Sävsjös målvakt och stolpen, 1-1 på tavlan. Och efter många skott över, mitt på målvakten och brevid så lyckas äntligen #7 Johanna Rostedt skjuta in bollen i maskorna, genom en fin löpning utifrån sargen och in i mitten! PANG sa det och tiden var 17.53.

I andra perioden spelar Sävsjö betydligt bättre, men ändå inte bra... Uppspelen blir inte som man tänkt sig och man får kämpa och slita för varje boll! 1.30 gör #20 Sabina Magnusson 3-1 till Sävsjö genom ett snyggt skott utifrån! Och hon var inte färdig där! 11.18 tar hon tag i taktpinnen och stänker in bollen bakom Ljungbys målvakt, rakt upp i vänstra kryllan! Sävsjö trummar på bra och man lyckas spela bollen på ett snabbt och bra sätt. 14.49 kämpar #2 Jennie Bylander till sig bollen som når fram till #21 Jennifer Gustavsson som enkelt kan lägga in bollen i öppen kasse där och står perfekt placerad framför Ljungbys mål! Ljungby drabbas i denna perioden av två utvisningar men Sävsjö lyckas inte göra något mål.

I tredje perioden är det en jämn match. Ljungby ligger på som iglar och Sävsjötjejerna har det knivigt stundtals. Sävsjö drabbas av en utvisning som Ljungby utnyttjar på bästa sätt, dock efter att ha fått 3 chanser på sig att göra frislaget rätt! Lite småsurt, men så är det. Sävsjö drabbas lite senare av en till utvisning men där lyckas man hålla tätt. 10.15 får Sävsjö ett frislag framför mål, och efter mycket om och men så lyckas man få till en variant och tänka sig, bollen går in! Det var #9 Ida Bringevall som skjuter in 6-2 till Sävsjö! Ljungby får ett tröstmål på slutet där man inte alls hänger med bra från Sävsjös sida. Men efter 19.28 så punkterar #2 Jennie Bylander matchen genom att placera in bollen fint i ett litet hål mellan målvakt och stolpe! 7-3 på tavlan och matchen är färdigspelad! Tre goa, friska poäng till Sävsjö! Bra jobbat tjejer! :)