Skip to main content

Sävsjö fortsätter vinna!

Denna söndag eftermiddag var det CL98 som gästade ett soligt Sävsjö och sporthallen. Nere i Kalmar lyckades man plocka 1 poäng med sig hem efter en svängig match och inför dagens match visste man att det var ett taggat CL som har åkt med segertåget under många matcher i rad, man kände på sig att CL skulle ge Sävsjö-tjejerna ett bra motstånd.

I första perioden spelar lagen väldigt jämnt och målvakterna jobbar på bra mellan stolparna. I mitten av perioden drabbas Sävsjö av en utvisning som man lyckas hålla tätt på under två långa minuter, dock bara någon minut efter Sävsjö blivit fulltaliga drabbas man av ännu en utvisning och denna gången lyckas CL spräcka nollan. 0-1 står det på tavlan när båda lagen går till pausvila.

I andra perioden går det mesta Sävsjös väg! CL drabbas av två utvisningar inom de första 10 minuterna som Sävsjö utnyttjar! Efter lite omändringar och positionsbyten i PP formationen så lyckas Sävsjö göra ett mål. 09.09 skjuter #10 Josefin Gustafsson in 1-1! Och Sävsjö gör äntligen mål i power play! jubel jubel! CL drabbas lite senare av ännu en utvisning, men denna gången lyckas de hålla tätt. Matchen rullar på och Sävsjös andra mål är ett riktigt kämp och slit mål! 14.27 slänger sig #7 Johanna Rostedt fram som en kanonkula och lyckas få in bollen i mål! 2-1 till Sävsjö! Men det skulle inte sluta här... 18.26 bestämmer sig #12 Anna Olaison att ta tag i takt pinnen och tar med sig bollen från backposition och trampar bestämt framåt och det ser så enkelt ut när hon bara går fram och lägger in bollen så fint i målvaktens vänsta hörn! 3-1 på tavlan och lagen går senare till pausvila.

I tredje perioden pressar CL på bra och matchen ligger och väger, ska CL lyckas trycka dit ett reducerings mål eller ska Sävsjö tjejerna punktera matchen?! DÅ, 05.44 gör #16 Alexandra Bjerhag ett snyggt 4-1 mål på ett frislag på motståndarnas sida. Ett skönt mål och Sävsjö känner sig lite säkrare och man försöker att trumma på och inte släppa in CL i matchen. Efter lite omställningar i Sävsjö laget så pressar man på bra och 10.09 håller sig #12 Anna Olaison sig framme och knackar in bollen med en snygg backhand! 5-1 på tavlan och matchens känns nu absolut punkterad! CL lyckas dock lite senare att göra ett till mål på Sävsjös målvakt #66 Amanda Johansson (som gjorde en kanon match och räddade många farliga skott, blev även utsedd till matchens lirare). Båda lagen drabbas av varsin utvisning men inget av lagen lyckas göra något mer mål. 5-2 slutar matchen och Sävsjö har vunnit och får med sig 3 viktiga poäng!

åååååh, kadisch!