Sävsjö plockade 3 pinnar nere i Älmhult!

På lördagförmiddagen åkte Sävsjös damer ner mot Älmhult för ännu en viktig match för att hålla sig kvar i toppen! Förra mötet mellan lagen slutade med vinst för Sävsjö och man visste att dagens match skulle bli lika jämn.

Första perioden spelar Sävsjö inte alls som man har bestämt. Man kommer in i Älmhults hawaii-spel och långboll på långboll slås upp. Men 3.27 snappar #22 Frida Thalin upp bollen på mittplan och drar iväg ett halvhårt dragskott som letar sig in bakom Älmhults målvakt. 0-1 till Sävsjö! Båda lagen drar på sig varsin utvisning under perioden men målen uteblir och 0-1 till Sävsjö inför pausvilan.

I andra perioden fortsätter Sävsjö att trumma på och 5.52 står #8 Stina Andersson framför mål och skjuter in bollen i maskorna efter ett inspel från bakom mål. Dock kommer Sävsjö inte upp i sin vanliga standard och Älmhults spel smittar av sig på Sävsjö tjejerna. Sävsjölaget blir tjurigt och man gnäller lite hit och dit. Älmhult begär då time out och alla sävsötjejer blir tillsagda att upp med mungiporna nu! Inget gnäll eller skäll på varken domare eller varandra, bara spela på precis som vi vet att vi kan göra! 16.33 skjuter #16 Alexandra Bjerhag in bollen i mål och 0-3 på tavlan och lagen går llite senare till pausvila.

I tredje perioden är det jämt. Sävsjö drabbas av en utvisning som man kan hålla tätt på men lite senare drabbas man av ännu en utvisning och denna gången lyckas Älmhult spräcka nollan på Sävsjös målvakt. Men tio sekunder senare, 18.39 håller sig #8 Stina Andersson sig framme mål och skjuter in den punkterande bollen! 1-4 på tavlan och Sävsjö står som segrare! jubel jubel! :)

Sävsjö spelar ingen bra innebandy under denna matchen men man gör det man ska och vinner matchen! 3 härliga poäng tar vi med oss hem till Sävsjö! :)