Tre viktiga pinnar när Sävsjö besegrade Huskvarna!

Ett snabbt matchreferat från Värnamo matchen: Sävsjö spelar otroligt dålig innebandy de fösta 2 perioderna! Och man ligger under med 4-0 innan Sävsjö äntligen spräcker nollan! I tredje perioden trummar Sävsjö på oss man lyckas spela upp sig till 4-4 & tar i slutmenuterna till och med ledningen med 4-5. Men tyvärr lyckas Värnamo göra 5-5 med 30 sekunder kvar och lagen fick dela på poängen. Målen gjordes av: Jennie Bylander, Frida Thalin 2,  Alexandra Bjerhag och Johanna Rostedt!

Inför dagens match där Huskvarna stod som motståndare hade Sävsjö tagit igen sig under lördagen och var taggade för match! Man fick ett långt, välbehövligt tal innan matchen och var inte mungiporna uppe vid öronen så skulle det gå illa! :)

I första perioden är spelet hyfsat jämt men med en skottstatestik på 12-1 så var det ganska klart på vilken planhalva spelet var på. Men målen uteblev och 0-0 inför pausvilan.

I andra perioden är sävsjö riktigt på bettet och gör 1-0 redan efter 0:22 genom #10 Josefin Gustafsson som löper med bollen från mittplan och stänker upp bollen rakt upp i den vänstra kryllan på huskvarnas mål! dock svarar huskvarna på några sekunder och 1-1 på tavlan. 01:18 tar #20 Sabina Magnusson tag i taktpinnen och får på något klurigt sätt in 2-1 målet! Sävsjö drabbas senare av en utvisning som man lyckas hålla tätt på, då att nämna att huskvarna hade flera skott i ribban och stolpen, men lite tur ska väl Sävsjö ha ibland! 15:44 händer det något otroligt! #14 Hanna Holmstedt spelar upp bollen till sin backkollega #19 Elin Andersson som tar några steg upp i banan och drar iväg ett dragskott på mål. Och tänka sig, bollen går in! 3-1 till Sävsjö och Elins 1:a mål på 3 år! Innan perioden är slut lyckas huskvana få in ännu en boll i mål efter dåligt försvarsspel från Sävsjö. 3-2 står det på tavlan när lagen går till pausvila.

I tredje perioden är det lika jämt och Sävsjö får kämpa hårt för att behålla sin ledning! Sävsjö drabbas av en utvisning och straff tilldelas huskvarna. Men Sävsjös målvakt #66 Amanda Johansson gör en kanon räddning! jubel jubel! Sävsjö får då spela boxplay och man lyckas hålla tätt, lite pga att huskvarna drabbas av en utvisning de också! Spel fyra mot fyra och Sävsjö klarar av det fint och man lyckas till och med göra ett mål på ett frislag genom #16 Alexandra Bjerhag! 4-2 till Sävsjö! Tio minuter in i matchen råkar en Sävsjö spelare trampa en husvkarnaspelare på handen och hon väljer att vräka ur sig ett mindre bra valt ord... Matchstraff 1 och Sävsjö får spela power play i 5 minuter! Tyvärr lyckas man inte göra några mål. I slutminuterna kommer huskvarna lite närmare Sävsjö och de lyckas göra 4-3.  Närmare än så kommer inte huskvarna och matchen slutar 4-3 till Sävsjö!