Skip to main content

Målkalas när Sävsjö mötte Örlogstaden!

Inför dagens match var det många spända Sävsjötjejer. Efter en knapp 2-3 vinst nere i Karlskrona förväntade sig alla en lika jämn match denna dagen. Sävsjös tränare fick en blackout och tvingade alla i sävsjölaget springa en runda ute innan matchen, eftersom att hälften utav oss kom direkt från "sänghalmen". Det var ord och inga visor, en kall springrunda blev det och pigga blev vi! Passningarna satt som de skulle och målen rann in som på ett rullande band!

Första perioden spelar Sävsjö underbar innebandy! Passningarna sitter på klubbbladen och målen kom. Redan efter 1.05 gör #4 Hanna Thalin 1-0 till Sävsjö då hon springer ikapp den lille vite och petar tjusigt in den i örlogstadens mål, med pass från #2 Jennie Bylander. 4.33 får #2 Jennie Bylander bollen och hon smäller dit 2-0 till Sävsjö efter en pass rakt över planen från sin backkollega #22 Frida Thalin. Men det var inte slut här... 4.40 springer #21 Jennifer Gustavsson ifatt bollen och petar in 3-0. 16.32 får sävsjö ett frislag och kanon läge framför mål som man inte gör några misstag på efter en inövad variant. #19 Elin Andersson slår sin klubba lite lätt i golvet och forwardsen sätter fart, bollen når fram till #21 Jennifer Gustavsson som snyggt kan skjuta 4-0 till Sävsjö. Juble jubel!

Inför andra perioden snackades det mycket i omklädningsrummet om att man inte ska underskatta Örlogstaden, man måste fortsätta trumma på som man gjort och inte släppa in dem i matchen! Tränaren kommer dock lite sent med de gyllene orden: Det avgörs alltid i tredje! Sävsjö spelar bra innebandy och man gör som man har sagt, man släpper inte in Örlogstaden i matchen. 00.36 räddar #66 Amanda Johansson (målvakt) bollen  och skickar iväg ett långt utkast som når fram till #10 Josiefin Gustavsson som snyggt kan slänga upp bollen i nättaket! 5-0! Efter 2.20 får #7 Johanna Rostedt en kanon pass som hon snyggt kan lägga in i mål, passen kom av #2 Jennie Bylander! 3.43 får #20 Sabina Magnusson ett litet ryck och tar tag i taktpinnen, hon trampar in framför mål och skjuter! 6-0 till Sävsjö! 18.21 gör #9 Ida Bringevall framspelad av #20 Sabina Magnusson!

I tredje perioden spelar Sävsjö lika bra innebandy som tidigare i matchen. Örlogstaden som inte har något att förlora väljer att sätta högre press på Sävsjö, men det vill sig inte riktigt för våra motståndare från Karlskrona. 5.42 spelar #20 Sabina Magnusson in bollen framför mål där står #16 Alexandra Bjerhag och väntar på bollen och kan snyggt lägga in den bakom Örlogstadens målvakt! Örlogstaden drabbas av en utvisning men sävsjö tar inte vara på chansen trots en bra rulle på bollen. Örlogstaden drar på sig ännu en utvisning och Sävsjös 2:a pp formation får chansen, och nu jäklar sitter bollen i mål! Det är #12 Anna Olaisson som skjuter in bollen i maskorna med pass av #7 Johanna Rostedt. Sävsjö drabbas av en utvisning men där lyckas man hålla tätt och ställningen är 10-0! 16.19 Tar #2 Jennie Bylander tag i klubba och boll och kan snyggt skjuta in 11-0 till Sävsjö! 17.53 lyckas Örlogstaden få in en boll och lyckas spräcka 0:an. Men sävsjö ger sig inte utan gör 12-1 genom #13 Jannie Abelsson-Svensson, framspelad av #20 Sabina Magnusson.

Matchen slutar 12-1 till Sävsjö och man behåller 1:a platsen i serien! Även extra ros till #5 Agnes Bjerhag som gör sin a-lags debut för iår!

åååååh, kadisch! Sealed