Damer

Damerna kämpade sig till 3 poäng nere i Karlskrona...

En regnig söndagmorgon och Sävsjös div. 2 damer samlas för att åka ner mot Karlskrona för match mot Örlogstaden. En film bussen i detta ruggiga väder hade vi alla sett fram emot på denna resa, men när vi entrade bussen fanns det ingen tv att se filmen på! Va sjutton, vad ska vi nu göra hela vägen ner till Karlskrona? Jaja, bara att bita ihop och ladda inför match utan film. När vi väl kommit ner bjöds vi på bananer och multivitamindryck, mmm, mums. Men nu dags för match!

Första perioden börjar på ett mycket märkligt sätt. Örlogstaden pressar högt på oss och vi har ett hyfsat försvarsspel, men på något vis lyckas dem få in två bollar i mål som stutsar över och under #66 Amandas ben. Inget att göra åt, bara knyta näven i ficken och ta tag i spelet, man kan inte alltid ha turen på sin sida. Efter 12:18 spräcker vi äntligen nollan efter fint sammarbete mellan center och forward. Det är #4 Hanna som lägger in bollen mot slottet och där står #10 Josefine rätt placerad och kan skjuta in 1-2 målet mellan benen på Örlogstadens målvakt, glädjetjut hörs från hela Sävsjö bänken! Dock blir inte glädjen så långvarig då Örlogstaden svarar snabbt genom att göra ännu ett simpelt mål som studsar yveralles och Amanda lyckas inte få fingarna på bollen. Efter detta görs en liten förändring och #69 Madelene tar över i målet för att dra sitt stå till stacken. Spelet rullar vidare och båda lagen spelar väldigt jämnt men det är vi som lyckas göra nästkommande mål. 14:55 gör vi 2-3 genom #16 Alexandra som står framme vid Örlogstadens mål och lyckas peta in bollen i maskorna efter att #18 Alice skjutit ett skott mot mål. Fint jobbat och nu har vi alla i laget spelat upp oss något. Tyvärr kommer Örlogstaden på många kontringsmöjligheter efter att vi slarvat uppe i anfallsspel och tappat otroligt mycket boll på mittplan. 17:11 drabbas vi av en utvisning på #5 Agnes pga slag, men våran BOX spelar riktigt bra och håller tätt bakåt genom fina rensningar med både klubba och fötter.

I andra perioden är spelet åter igen väldigt jämnt men vi har tagit över matchen något och spelar bättre och bättre ju längre perioden går. 04:52 tar #8 Stina tag i taktpinnen och lurar upp Örlogstadens målvakt på läktarn genom ett snyggt ”köksvägen” mål! 3-3 står det på tavlan och vi har kommit ikapp. Men... Som vi alla redan kanske vet så går det väldigt fort i innebandy. Örlogstaden får ett frislag nere i vårt ena hörn, vi ställer upp i mur och håller våra markeringar, men det räckte inte riktigt. På något vänster lyckas den lille vite smita in mellan första stolpen och vår målis, 4-3, ajajaj, då var vi i underläge igen... Efter dryga minuten är det nu Örlogstaden som drabbas av en utvisning pga slag och vår PP-femma som är ny för matchen går med bestämda steg in på planen. Man kan riktigt se i deras ögon ”att nu jäklar!” Och tänka sig! 11:23 smackar #10 Josefine in bollen bakom Örlogstadens målvakt genom ett läckert pass från #6 Paula och vi har gjort mål i PP, vilken underbar känsla det är! Klockan tickar vidare och tjuter för pausvila.

I tredje perioden väljer coach Mats att spela på två femmor för att försöka få upp tempot något och ställa in de vassaste skyttarna. Bra drag. 07:02 skjuter #10 Josefine in sitt tredje mål för dagen genom ytterligare ett vackert pass, denna gången från #4 Hanna och vi är i ledning för första gången i matchen! 08:36 drabbas Örlogstaden av en utvisning och PP-femman går in på planen med huvudet högt, satt bollen i mål förra gången kan den göra det igen! Och JA A DÅ... 09:56 får #18 Alice bollen på vänsterkanten, tar den med sig in mot mitten och med en liten lustig finnt lyckas hon snirkla in bollen bland maskorna i Örlogstadens mål! Så himla gött! 2 måls ledning och vi har fått rejält med luft under vingarna och otroligt skönt meden PP-formation som fungerar kanoners!
Dock lyckas Örlogstaden få in en boll bakom Madelene och under de sista 5 minutrarna är spänningen bokstavligt talat olidlig. Örlogstaden tar ut målvakten, vilket vi upptäcker lite försent och lassar inga bollar mot det tomma målet, men med hårt slit och en otrolig vilja att ta med sig 3 poäng hem ifrån Karlskrona så lyckas vi hålla tätt bakåt. Med 2 sekunder kvar av perioden drabbas vi av en utvisning på #14 Hanna Holmstedt, men med en säker tekare lyckas vi hålla i bollen de sista sekunderna och klockan tjuter! JAAAAAAAAAA, 3 goa, underbara poäng är i hamn! Seger ring bildas och den härliga segersången sjungs. Bra kämpat allesammans, att ligga under i stort sätt hela matchen men ändå ta sig i kragen och komma igen och vinna! Härliga SIBK!   

Vinst mot Carlshamn, kvalspel väntar!

Det var ett super taggat Sävsjölag som på fredagskvällen hade samlats för årets sista seriematch, denna gången mot bottenlaget Carlshamn! Under denna kväll skulle det avgöras om man skulle ta hem hela serien eller om det blir kvalspel under påskhelgen! Eftersom Vöikers vann stort i sin match så betyder det att Sävsjötjejerna får förbereda sig för kvalspel. Alltså en månad kvar av intensiv träning!

I första perioden spelar laget jämnt och Sävsjö kommer inte alls upp i sin vanliga standard. Det märks tydligt att alla tjejer vill så mycket och skönspelet uteblir. Perioden slutar 0-0 och målen sitter riktigt långt inne även att man vinner skotten med 15-5.

I andra perioden spelar Sävsjö ännu lite sämre och man känns väldigt osäkra. Försvaret håller dock bra nivå, men frammåt går det inte riktigt som man tänkt sig... Men tillslut efter 11.38 spräcker #2 Jennie Bylander nollan för Sävsjö och ett glädjetjut hörs från hela hallen! Hon tar med sig bollen från mittplan och stänker sedan upp den i det högra krysset på Carlshamns målbur! jubel jubel. Klockan går och perioden slutar 1-0 till Sävsjö.

Inför tredje perioden väljer coach att ändra om i laget för att få upp farten på alla! Man går ner på två femmor och väljer att ha en tredje som avlastande. 09.42 får #13 Jannie Abelsson-Svensson med sig bollen från mitten och drar iväg ett läckert slagskott som letar sig in bakom Carlshamns målvakt! 2-0 till Sävsjö och ett lugn lägger sig i Sävsjölaget. Carlshamn drabbas senare av en utvisning men Sävsjö lyckas inte göra något mål. 18.20 tar #8 Stina Andersson initiativet och tar fart från backpossition, dribblar av flera spelare på mitten och sjukter snyggt in 3-0 målet! Och det var inte slut här... 18.53 får #4 Hanna Thalin en läcker framspelning av sin back och skjuter ett hårt och välplacerat dragskott rakt in i Carlshamnsmålet! 4-0 till Sävsjö! En minut kvar av matchen, men Sävsjötjejerna känner sin inte nöjda med resultatet! 19.24 Får #10 Josefine Gustafsson bollen och trampar in i mitten och skjuter in den sista bollen för Sävsjö denna kväll! 5-0 står det på tavlan när slutsignalen ringer!Carlshamn kämpar tappert och de var ett svårt lag att möta.

Lite senare får man reda på att Vöiker vunnit sin match och kvalspel väntar för Sävsjö! Ett stort TACK till alla supportar som kom & hejade på oss! Ert stöd betyder massor och vi hoppas få se er alla i under kvalet i PÅSKHELGEN!

Tvåsiffrigt när Sävsjö mötte Östra!

En solig och kall lördagförmiddag rullade Sävsjö bilarna mot Jönköping för match mot tabelljumbon Östra. I förra mötet vann Sävsjö med 11-0 och i dagens match skulle siffrorna bli liknande. Innan matchen hade coach Mats ett litet tal om att Sävsjö tjejerna inte fick ställa in skorna och tro att man kunde slå Östra lätt utan att ge dem en match. Allt kan hända och man måste ha samma skärpa inför varje match även om laget man möter ligger med i toppstriden eller i botten! Även en liten påminnelse till alla spelare att inte försöka sig på några solonummer hit och dit, utan LAGSPEL är det vinnande konceptet inför denna matchen!

I första perioden rullar Sävsjö bollen fint och man använder hela laget att spela bollen genom. Snygga spelkombinationer kan testas och man försöker mest att hålla bollen inom laget. Lite sjukdomar i Sävsjö gjorde att man började på tre hela formationer, men fick snabbt gå ner och spela med två centrar, så inga intakta femmor men man gjorde det bästa av situationen. Sävsjö tar snabbt ledningen, efter bara 30 sekunder kan man skjuta in den första bollen i mål och efter 2 minuter kommer även 2-0. Sedan slarvar man lite i ett uppspel och man ger bort bollen till en Östra spelare som står perfekt placerad och kan skjuta in reduceringsbollen. Men ingen hänger läpp för det utan fortsätter att trumma på och två mål till lyckas Sävsjö göra innan perioden är slut!

I andra perioden rullar man bollen fint och Sävsjö skjuter och skjuter och försöker komma till avslut, men Östras målvakt håller liv i matchen genom många räddningar. Sävsjö gör dock sitt första mål redan efter 20 sekunder, men sen går det lite segare med målen. Efter halva perioden lyckas man skjuta in 6-1 och när det är 1 sekund kvar så gör Sävsjö 7-1.

I tredje perioden känner alla spelare och coacher att matchen är avgjord och Sävsjö satte upp som mål att göra minst 10 mål och fortsätta att rulla bollen inom laget och inte släppa in något mer skit mål bakåt! Man lyckas uppfylla alla dessa mål och när klockan tjuter och matchen är slut står det 1-12 på tavlan och Sävsjö vann även denna gång med 11 bollar över Östra som kämpade tappert och gav aldrig upp!   

Ida Bringevall (1+0)
Johanna Rostedt (1+2)
Agnes Bjerhag (1+0)
Jennifer Gustavsson (2+1)
Alexandra Bjerhag (1+0)
Jennie Bylander (1+1)
Stina Andersson (1+1)
Jannie Abelsson-Svensson (2+0)
Frida Björkman (0+1)
Sabina Magnusson (2+0)
Hanna Thalin (0+1)
Amanda Johansson (0+1)

Div. 2 damerna säkrade kvalplats till div. 1!

Efter vinst med 0-5 mot Öjaby i damernas div.2 serie så säkrade Sävsjö tjejerna kvalplatsen till div. 1! Man kan fortfarande vinna serien om Vöikers tappar poäng i sina resterande matcher, men Sävsjö förbereder sig ändå för kvalspel! Sävsjö spelade med tre hela formationer. Frida Thalin spelade inte pga sjukdom, istället hoppade Agnes Bjerhag in på en center possition och spelade från start!

I första perioden spelade lagen jämnt och Sävsjö hade svårt att komma upp i tempo och föll gärna in i Öjabys hawaii-spel. Men 07.59 trampar #10 Josefin Gustafsson in från högerkanten och stänker upp den lille vite i målvaktens vänstra kryss! 0-1 till Sävsjö! Jubel jubel! Efter det händer inte mycket mer i  den första perioden. Sävsjö rullar bollen bra men kommer inte till avslut och målen uteblir.

I andra perioden spelar sävsjö bättre innebandy och man rullar bollen fint i formationerna! & redan efter 0.19 står inhopparen och kämpen #5 Agnes Bjerhag på rätt ställe och skjuter bollen upp i krysset på Öjabymålet! 0-2 till Sävsjö! Öjaby drabbas senare av en utvisning, men Sävsjö lyckas inte göra något mål. 12.23 står #4 Hanna Thalin perfekt placerad framför Öjabys målvakt och får bollen och kan snyggt skjuta in 0-3 målet! Sävsjö drabbas av två utvisningar under denna perioden då man slår med klubborna som yxor, men boxplay är Sävsjö tjejerna bra på och Öjaby kommer inte intill och man lyckas hålla tätt på båda!

I tredje perioden rullar Sävsjö på bra och 03.07 skjuter #12 Anna Oliason in bollen vackert i Öjabymålets högra hörn! 0-4 till Sävsjö! Klockan tickar på och sävsjö skjuter och skjuter. 17.25 blir #20 Sabina Magnusson snyggt framspelad genom ett vackert utkast från målvakt och hon kan lägga in 0-5 målet och matchen är nu punkterad! Öjaby drabbas av en utvisning i slutminterna men Sävsjö lyckas inte göra något mål, men vinner matchen med 0-5 och Sävsjö håller nollan! Mycket tack vare matchens lirare #69 Madde Persson som gjorde en kanon match!

Kvalspelet är nu alltså säkrat och man får ladda batterierna ordentligt nu! Hoppas att så många som möjligt kommer att följa oss i kvalet upp till en högre division! :D

Vinst för damerna mot Ljungby!

Ett stabilt Sävsjö tog hem 3 goa poäng idag hemma mot Ljungby! Sävsjötjejerna gjorde precis det man behövde göra för att hänga med i toppen, vinna! 7-3 slutade matchen!

I första perioden spelar Sävsjö slö och okoncentrerad innebandy. Inte mycket går Sävsjös väg och man försöker att komma in i matchen. 11.47 blir #8 Stina Andersson snyggt framspelad och kan enkelt lägga in bollen bakom Ljungbys målvakt, 1-0 till Sävsjö. Men ledningen blir inte långvarig då Ljungby lyckas få in bollen mellan Sävsjös målvakt och stolpen, 1-1 på tavlan. Och efter många skott över, mitt på målvakten och brevid så lyckas äntligen #7 Johanna Rostedt skjuta in bollen i maskorna, genom en fin löpning utifrån sargen och in i mitten! PANG sa det och tiden var 17.53.

I andra perioden spelar Sävsjö betydligt bättre, men ändå inte bra... Uppspelen blir inte som man tänkt sig och man får kämpa och slita för varje boll! 1.30 gör #20 Sabina Magnusson 3-1 till Sävsjö genom ett snyggt skott utifrån! Och hon var inte färdig där! 11.18 tar hon tag i taktpinnen och stänker in bollen bakom Ljungbys målvakt, rakt upp i vänstra kryllan! Sävsjö trummar på bra och man lyckas spela bollen på ett snabbt och bra sätt. 14.49 kämpar #2 Jennie Bylander till sig bollen som når fram till #21 Jennifer Gustavsson som enkelt kan lägga in bollen i öppen kasse där och står perfekt placerad framför Ljungbys mål! Ljungby drabbas i denna perioden av två utvisningar men Sävsjö lyckas inte göra något mål.

I tredje perioden är det en jämn match. Ljungby ligger på som iglar och Sävsjötjejerna har det knivigt stundtals. Sävsjö drabbas av en utvisning som Ljungby utnyttjar på bästa sätt, dock efter att ha fått 3 chanser på sig att göra frislaget rätt! Lite småsurt, men så är det. Sävsjö drabbas lite senare av en till utvisning men där lyckas man hålla tätt. 10.15 får Sävsjö ett frislag framför mål, och efter mycket om och men så lyckas man få till en variant och tänka sig, bollen går in! Det var #9 Ida Bringevall som skjuter in 6-2 till Sävsjö! Ljungby får ett tröstmål på slutet där man inte alls hänger med bra från Sävsjös sida. Men efter 19.28 så punkterar #2 Jennie Bylander matchen genom att placera in bollen fint i ett litet hål mellan målvakt och stolpe! 7-3 på tavlan och matchen är färdigspelad! Tre goa, friska poäng till Sävsjö! Bra jobbat tjejer! :)